18/04/2024 - 15:51
N E W Y O R K: nieuwe City collectie

“Wow, I love your necklace…!” Ik was 18 jaar, in New York, alleen op reis en kreeg van wildvreemden op straat complimenten over mijn ketting. Die was zelfgemaakt van kralen die ik bij de Walmart had gekocht. Als ik terugdenk markeert dit wel het moment waarop de droom van een eigen sieradenmerk begon.

New York was de laatste stop op mijn soloreis door de Verenigde Staten. Ik was begonnen in Los Angeles en via de Grand Canyon en New Orleans in ‘The Big Apple’ beland. De stad betoverde mij vanaf het moment dat ik op 42nd street uit de metro stapte. Wat een bruisende energie.

 Dreamer en apple ketting New York

Na een aantal dagen genoten te hebben van alles wat New York te bieden heeft, wilde ik mijn laatste dag gedenkwaardig afsluiten. Ik had alleen niet veel geld meer. Mijn reisgids bood uitkomst. Restaurant Chart House zou een prachtig uitzicht over Manhattan hebben en was niet te duur. Ik nam de pont naar New Jersey, maar had geen jas bij mij en – zoals mij wel vaker gebeurt – was ik dus niet voorbereid op dat het pijpenstelen zou regenen. Als een verzopen kat kwam ik aan bij het toch wel redelijk chique restaurant. Ze waren echter uiterst vriendelijk en gaven mij een ‘table for one’ bij het raam. Inderdaad een prachtig uitzicht! Ik weet ook nog precies wat ik at: aardappeltjes met zalm. Maar vooral de terugreis met de pont is mij bijgebleven. De avond was inmiddels gevallen, en de skyline van New York was helemaal verlicht. Het weer was nog steeds onstuimig, maar de beweging van de golven maakte dat de stad er vanaf de ferry alleen maar nog magischer uitzag.

skate in the park New YorkJe snapt dus dat New York niet mocht ontbreken in de Riverstones’ City collectie. In deze collectie vind je ook mijn meest persoonlijke sieraad tot nu toe: de ‘Skate in the park’-ketting. Op wintersport zag ik een kunstschaatswedstrijd en ik was gelijk verkocht. Dat wilde ik ook. Als klein meisje ging ik elk weekeinde naar de lokale ijsbaan om te oefenen. Ik had mijn passie gevonden! Dat kleine meisje schopte het uiteindelijk tot een echte ijsrevue in Mexico. Schaatsen betekent voor mij vrijheid. Als ik op het ijs sta en mijn pirouettes draai vergeet ik alles om mij heen. Deze ketting staat voor mij symbool voor mijn eerste grote liefde. Natuurlijk zou ik ook graag een keer in Central Park schaatsen.  

 

Nu ik dit zo opschrijf besef ik weer dat reizen mij onvergetelijke herinneringen heeft opgeleverd. De sieraden in de City collectie zijn bedoeld om deze herinneringen weer te doen herleven. Hopelijk door mijn verhaal te delen kan ik jullie inspireren om je eigen passie te vinden en je creatieve reis te omarmen.

 

Be the first to comment...

Leave a comment