26/09/2019 - 10:29
Tips for care

Hoe houd je je sieraden mooi?

Je wil je sieraden van Riverstones natuurlijk zoveel mogelijk dragen, maar hoe zorg je ervoor dat ze mooi blijven.

Verguld en zilver

Het merendeel van onze collectie is verguld of zilver. Verguld betekent dat het sieraad is gemaakt van messing met daarover heen een laagje goud. We kiezen hiervoor, omdat messing ook goudkleurig is. Je hebt dus altijd een goudkleurig sieraad, ook al zou het laagje eraf gaan. Dit zal niet snel gebeuren omdat wij over de gold plating nog een coating doen om je ketting, armband, ring of oorbellen extra lang mooi te houden. Over het zilver kunnen we kort en krachtig zijn. We hebben een aantal verzilverde oorbellen in de collectie, maar verder zijn al onze sieraden gemaakt van 9.25 Sterling zilver.

Zilver_tipsforcare

Tips

Wat kun je nu zelf doen om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden? Onze eerste tip is om in ieder geval niet met je sieraden om te douchen of te zwemmen. Maar doe ze ook bijvoorbeeld af als je schoonmaakt of de afwas doet. Daarnaast reageert messing op de zuurgraad van de huid. Draag je sieraden daarom niet ‘s nachts zodat er minder lang contact is met je huid en draag ze ook niet tijdens het sporten of andere activiteiten waarbij je zweet. Wij blijven sowieso constant druk bezig om de kwaliteit van onze collectie te verbeteren en een eventuele reactie met de huid te voorkomen. Dat is de reden dat al onze sieraden in ieder geval nikkelvrij zijn.

18 krt goud*

Naast vergulden, verzilverden en zilveren sieraden heeft Riverstones ook een letterlijk schitterende 18krt gouden collectie. De term 'karaat' geeft aan hoeveel puur goud er in een sieraad verwerkt zit. Bij 18 karaat bestaat een sieraad voor 75% uit goud. Puur goud is te zwak en kwetsbaar om sieraden van te maken en wordt dus gemengd met andere metalen om het te versterken. Goud verkleurt niet en blijft altijd mooi.

 

Goudensieraden

Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier.

*de 18 karaat gouden collectie is inmiddels uitverkocht. Wij zijn trots dat wij nu 14kt verantwoord gouden sieraden hebben. Kijk hier voor de collecties. 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter