27/05/2024 - 15:11
Persoonlijk blog: rust...

Ik ben net bezig geweest met de planning voor social media voor Riverstones.  Een afwisseling van foto’s van de sieraden uit onze City en Soul collecties en inspirerende quotes. Nu ik deze zo teruglees valt het mij ineens op dat ze allemaal te maken hebben met vertragen en rust. Op zich niet verrassend omdat de quotes altijd gaan over dingen die mij op dat moment bezighouden.

 

En ik zit als ondernemer en als mens, want deze twee dingen zijn natuurlijk niet van elkaar te onderscheiden, in de fase dat ik besef dat ik rust nodig heb. Op zich voelde ik dat al wel langer aan, maar het moest wel tot een punt komen dat mijn lichaam letterlijk zei: “Ho Ronja, als je te lang achter je laptop zit dan is dat niet goed voor jou. Ho Ronja, als je te veel hooi op je vork neemt en te veel wil dan trek ik aan de bel”.

 

Vorig jaar was zo’n jaar. Het begon in de eerste maanden van 2023 met een totaal nieuwe branding voor de website. Iets waar ik enthousiast van word - nadenken over waar ik met Riverstones heen wil en daar mooie teksten en beelden bij maken - maar het was ook iets dat veel meer werk bleek te zijn dan ik van tevoren had ingeschat en waar veel stress bij kwam kijken. Ik werkte vaak ’s avonds laat door, als mijn jongens al op bed lagen, om er ook voor te zorgen dat ik overdag tijd voor hen had.

In dezelfde periode was ik bezig met de uitbreiding van de City collectie met meerdere Nederlandse steden en Parijs. Naast het ontwerpen van zo’n collectie komt daar natuurlijk nog veel meer bij kijken:

  • Het begeleiden van de productie
  • Het bedenken van namen en teksten – gelukkig heb ik daar altijd hulp bij
  • Fotoshoots voorbereiden, plannen en begeleiden
  • Producten op de website zetten etc etc.

Ik merkte dat als een van deze dingen niet zo liep als gepland…en wanneer loopt iets wel helemaal zoals gepland…dat ik het lastig vond om dit op te vangen. Daarnaast liepen een aantal samenwerkingen niet zoals ik gehoopt had wat er allemaal in uitmondde dat ik ziek op wintersport ging.

Nadat we de nieuwe City collectie lanceerden in mei openden we half juni voor 2 weken een pop-up store in de 9 straatjes in Amsterdam om ons 10-jarig bestaan te vieren, ontwierp ik een nieuwe Soul collectie die we begin september lanceerden op showUP (de vakbeurs voor retailers waar Riverstones tweemaal per jaar staat) en daarna stond de feestdagenvoorbereiding alweer voor de deur en begon ik aan de nieuwe items voor de City collectie die we in februari zouden lanceren.

Een van de belangrijke boodschappen achter onze sieraden is dat je echt af en toe tijd voor jezelf moet nemen en stil moet staan. Ik probeerde vorig jaar ook wel naar mijn lichaam te luisteren en rust te nemen of een wandeling te maken in de duinen. Maar de duizelingen en het gevoel dat ik constant opgejaagd werd bleven.

Dus besloot ik in december dat het in 2024 echt anders moest. Practice what you preach. Wat ik jullie mee wil geven met de sieraden van Riverstones moest ik nu zelf ook in de praktijk brengen. In januari heb ik het echt rustiger aangedaan. En toen ik in februari mijn elleboog brak bij het kunstschaatsen zag ik dat uiteindelijk ook maar als signaal van het universum dat het goed voor mij was om nog steeds een stapje terug te doen. Even genieten van alles wat we vorig jaar hebben neergezet en een zorgvuldige planning maken voor het nieuwe jaar. Ik merkte dat er ruimte kwam om uit te zoomen en besluiten te nemen over dingen die al langer aan het aan sudderen waren in mijn bedrijf wat ook een goed gevoel gaf.

Afgelopen weekeinde heb ik het mijzelf gegund om een paar dagen alleen weg te gaan. Het heeft mij zo geholpen! Het hoeft niet lang te zijn, maar je zult zien dat het een helende werking heeft. Met de sieraden in onze Soul collectie willen we je inspireren om bewust stil te staan en de tijd te nemen voor jezelf en de schoonheid om je heen. Met dit persoonlijke verhaal – wat best spannend is om te delen – wil ik je laten weten dat het werkt.  

Al die posts over vertragen en rust komen dus niet uit de lucht vallen. Er blijven natuurlijk altijd dingen die voor een bepaalde tijd af moeten, maar er staat zeker ook meer rust ingepland. En dan maar even een pas op de plaats qua ambitie. Dat betekent niet dat er niet allemaal leuke dingen aan zitten te komen, maar er zijn ook veel leuke dingen die we doorschuiven naar volgend jaar.

 

                                                   ‘Finding beauty in the rush of life’

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter