• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Materialen

Gouden ketting: 18krt, verguld of zilver.

Hoe houd je een sieraad mooi en hoe dragen wij onze kettingen het liefst?

Riverstones heeft een diverse collectie sieraden voor elke vrouw. In dit artikel focussen wij ons op de kettingen en leggen wij je allereerst uit van welke materialen ze gemaakt zijn en hoe je ervoor zorgt dat ze mooi blijven. We geven je graag tips over op welke verschillende manieren je onze kettingen kunt dragen zodat je er helemaal on trend uitziet en vertellen iets over onze verschillende collecties en het idee achter onze sieraden.

Vergulde ketting

Verguld betekent dat een sieraad is gemaakt van messing met daarover heen een laagje goud. Dit laagje goud is 14krt. We kiezen voor messing, omdat dit ook goudkleurig is. Je hebt dus altijd een goudkleurige ketting, ook al zou het laagje eraf gaan. Dit zal niet snel gebeuren omdat wij over de gold plating nog een coating doen om je ketting, armband, ring of oorbellen extra lang mooi te houden.

Zilveren ketting

Over het zilver kunnen we kort en krachtig zijn. We hebben een aantal verzilverde oorbellen in de collectie, maar verder zijn al onze sieraden gemaakt van 9.25 Sterling zilver. Dit betekent dat de ketting voor 92,5% uit zilver bestaat en de rest van de ketting gemaakt is van een ander metaal. Een dergelijk mengsel van metalen wordt een legering genoemd, en is om het zilver te versterken zodat je er een mooi sieraad van kunt maken. Lees hieronder meer over onze collectie sieraden van recycled zilver. 

18krt gouden ketting

Naast vergulden en zilveren sieraden heeft Riverstones ook een letterlijk schitterende 18krt gouden collectie. De term 'karaat' geeft aan hoeveel puur goud er in een sieraad verwerkt zit. Bij 18 karaat bestaat een sieraad voor 75% uit goud. Puur goud is te zwak en kwetsbaar om sieraden van te maken, net zoals zilver, en wordt dus gemengd met andere metalen om het te versterken. Goud verkleurt niet en blijft altijd mooi. Met de Star-ketting blijf je dus altijd stralen.

Goud en zilveren ketting

Tips om je sieraden mooi te houden

Maar wat kun je nu zelf doen om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden? Onze eerste tip is om in ieder geval niet met je sieraden om te douchen of te zwemmen. Maar doe ze ook bijvoorbeeld af als je schoonmaakt of de afwas doet. Daarnaast reageert messing op de zuurgraad van de huid. Draag je sieraden daarom niet ‘s nachts zodat er minder lang contact is met je huid en draag ze ook niet tijdens het sporten of andere activiteiten waarbij je zweet.

Nikkelvrij

Al onze sieraden zijn nikkelvrij, omdat dit een metaal een allergische reactie kan veroorzaken in contact met de huid. Wij zijn sowieso constant bezig om de kwaliteit van onze sieraden te verbeteren én Riverstones wil ook bijdragen aan een duurzame wereld.

Duurzaamheid

Wij laten onze collecties maken op Bali en in Thailand. Sowieso hebben we beide plekken bezocht om de mensen te ontmoeten die de sieraden daar met de hand maken. Wij zijn trots dat wij met onze laatste collectie, de Spring/Summer collectie 2020, sieraden van recycled zilver hebben geïntroduceerd. De kettingen, armbanden en ringen uit de Beauty of Nature collectie zijn gemaakt van overgebleven zilver van andere projecten of zilver dat is omgesmolten met het oog op hergebruik. Ook verzenden wij alles in kartonnen verpakkingen die dus herbruikbaar zijn of goed te recyclen. Duurzaamheid blijft een uitdaging in de sieradenbranche en is voor Riverstones een constant aandachtspunt. We blijven altijd kijken naar verbeteringen.

Verschillende soorten en maten

Riverstones brengt elk jaar twee nieuwe collecties uit: de lente-zomer collectie en de herfst-winter collectie. Wij proberen daar natuurlijk on trend mee te zijn, maar er is ook een aantal kettingen dat gewoonweg niet uit de mode raakt. Deze collectie noemen wij de Essentials. We kiezen er voor om altijd een combinatie van wat langere kettingen en kettingen die dichter tegen de hals aanliggen in ons assortiment te hebben. De ene ketting heeft een kleine, subtiele hanger zoals de Rise ketting en de ander een wat grotere.

Meerdere kettingen bij elkaar dragen

Je kunt daarom ook een mooie combinatie van kettingen maken afhankelijk van of je een jurk of top draagt met een diepe v-hals of een meer hoog gesloten kledingstuk. Een extra ketting, net iets korter dan de andere, kan net de finishing touch geven aan je feestkleding, festivallook of je businessoutfit. En dan is aan jou de keus of je liever goud of zilver draagt, het alleen bij een paar kettingen laat of ook nog kiest voor oorbellen, een armband en bijpassende ringen.

Beauty of the city

Naast de Essentials collectie is ook de Beauty of the City collectie permanent in ons assortiment. De stad Amsterdam met haar kenmerkende grachtenpanden is de inspiratiebron voor de sieraden. Maar ook langs de grachten in Leeuwarden, de binnenhaven in Honfleur en de straten van Dublin vind je deze statige gebouwen. De oorbellen, kettingen en armbanden zijn een super aandenken om jezelf of je loved one te geven om nog eens terug te denken aan die ene citytrip. Sinds de lancering is deze collectie favoriet bij mensen over de hele wereld.

Meaningful jewelry

Naast dat we willen dat je er prachtig uitziet als je een van onze gouden, vergulde of zilveren kettingen draagt, heeft ook elk sieraad een bepaalde betekenis. Die is terug te vinden in de naam, de vorm of de inspiratiebron. Onze missie is om vrouwen meer ‘beauty in the rush of life’ te laten vinden. Om actief momenten van stilte op te zoeken zodat je even tot jezelf kunt komen, beter naar je eigen intuïtie kunt luisteren en meer geniet van de wereld om je heen.

Inspiratie

Wij zouden het mooi vinden als onze sieraden een bron van inspiratie zijn. Dat je de Balance ketting draagt als je die week het gevoel hebt dat je het nodig hebt om eraan herinnert te worden dat je actief een balans zoekt tussen je dagelijkse bezigheden en de rust die je nodig hebt om dit vol te houden. Of dat je de Compass ketting om doet omdat je weet dat het belangrijk is dat je die dag op je gevoel vertrouwt en geen overhaaste dingen doet.

Amsterdamse sieraden