31/05/2018 - 13:35
Relaxen – rond de wereld

Finding beauty in the rush of life

Relaxen is ontspannen en ontspanning maakt gelukkig. Nederland staat in de top 10 van de meest gelukkige landen ter wereld. Maar hoe relaxen mensen in andere landen eigenlijk en kunnen wij als Nederlanders daar nog iets van leren? 

Het meest bekende voorbeeld is waarschijnlijk de Spaanse siësta. Vanwege de warmte wordt er na de lunch een middagdutje gedaan om daarna weer uitgerust aan de slag te gaan tijdens de wat minder warme uren van de dag. 

ringen goud en zilverOok in Japan is het niet ongewoon dat mensen even hun ogen dichtdoen tijdens het werk, de les of in het openbaar vervoer. Dit fenomeen heet inemuri. Japanners maken lange dagen en gebruiken dit moment om tot rust te komen. 

Onze unwind-ring uit de Stillness-collectie staat hier symbool voor. Even tot jezelf komen en je afsluiten van de rest van de wereld. 

Het werktempo ligt hoog in Japan en dat maakt waarschijnlijk dat ze niet alleen inemuri gebruiken om te ontspannen, maar ook onsen: de natuurlijke hotsprings. Het is zelfs niet ongewoon om hier met collega’s af te spreken om elkaar beter te leren kennen. Algemeen bekend is dat de Finnen ook de hitte opzoeken, in de sauna, om al hun stress eruit te zweten. En dan daarna in een koud dompelbad, liefst in één van de vele Finse meren, om fris en fruitig je dag te beginnen of af te sluiten. 

Je kunt natuurlijk ook ontspanning vinden in meer actief bezig zijn. Wat te denken aan dansen, een favoriete tijdsbesteding in de Latijns-Amerikaanse landen. Of het Indiase Kirtan, het in een groep zingen van mantra’s dat ook wel een muzikaal gesprek wordt genoemd. 

In welke manier van relaxen zie jij het meest of heb je zelf nog een tip voor een goede manier om te ontspannen? 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter