14/01/2019 - 15:37
Het belang van mijmeren

Mijmeren

Finding beauty in the rush of life 

Mijmeren…is het niet heerlijk om af en toe in gedachten verzonken te zijn en de wereld om je heen los te laten. In het Engels, maar ook in de Scandinavische landen en in het Fries wordt mijmeren vertaald als ‘muse’. Maar de Afrikanen zeggen het wat ons betreft het mooist: gesug. Verzuchten, ofwel terugdenken aan iets moois of ontroerends dat je hebt meegemaakt of je verheugen op iets wat nog moet komen. 

Er zijn van die plekken waar je vanzelf rustig wordt en jezelf overgeeft aan je dagdromen... 

….en dat hoeft niet altijd een plek te zijn waar er stilte is om je heen. Als ik in de trein zit, kijkend naar het landschap dat buiten aan me voorbijraast, dan dwalen mijn gedachten als vanzelf af en overdenk ik mijn dag of mijmer ik over iets wat nog komen gaat.

Ook fantaseer ik vaak over waar al die mensen die ik in de file zie staan naar toe op weg zijn. Of aan wie die vrouw, die voor de spoorwegovergang wacht, de prachtige bos bloemen die ze in haar fietsmand heeft gaat geven.  

Neuropsycholoog Erik Scherder – je weet wel die energieke man met die grijze haardos die het liefst staand vertelt over het brein op tv – antwoordt op de vraag wat je moet doen om te ontstressen: eens een uurtje uit het raam staren. En mijmer dan heerlijk. Misschien denk je uiteindelijk wel aan helemaal niets en ben je in volledige harmonie met jezelf….

Waar en waarover mijmer jij het liefst?

Foto credits:

@bymolle

@emmavdschelde

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter