15/05/2018 - 09:50
5 vragen aan.. Ronja, de oprichtster van Riverstones

1. Kun je jezelf kort introduceren?  

Ik ben Ronja, 32 jaar en na tien jaar in Amsterdam, woon ik sinds twee jaar met mijn vriend in een rustige omgeving vlak bij het strand. Heerlijk!

In mijn jeugd was ik het liefst creatief bezig óf hing ik ondersteboven aan de rekstok. Rond mijn achtste verloor ik mijn hart aan het kunstschaatsen en ik heb na mijn middelbare school mijn grootste droom kunnen laten uitkomen: een show schaatsen à la Holiday on Ice. En dat in Mexico of all places. Al met al een onvergetelijke ervaring en een dikke check op mijn bucketlist.

De combinatie van sport en creativiteit zit er nog steeds in. Ik hou enorm van beweging, avontuur en actie en daarnaast vind ik het geweldig om dingen te creëren. Na mijn studie aan de sportacademie in Amsterdam (ALO) heb ik een tijdje sportles gegeven. Toch voelde ik dat dit het niet was voor mij en besloot ik om een paar weken naar Bali te gaan om na te denken over wat ik wilde doen in mijn leven en tot rust te komen. 

2. Hoe is Riverstones ontstaan? 

Ik heb het ondernemen met de paplepel ingegoten gekregen, aangezien mijn ouders een eigen bedrijf hebben. Ik zag bij mijn ouders dat het hebben van een eigen bedrijf, naast plezier, ook veel stress met zich mee kan brengen, dus ik had nooit gedacht ik zelf een onderneming zou starten. Toch liep dit anders. 

Toen ik tot rust kwam op Bali ben ik begonnen met het schetsen van sieraden en is het idee voor Riverstones ontstaan. Van die schetsen heb ik door een zilversmid een aantal samples laten maken. Een jaar later ben ik teruggegaan en ging ik naar huis met in mijn koffer een volledige collectie! Ik werk nu nog steeds samen met dezelfde mensen. We hebben inmiddels een hele sterke band en twee jaar geleden hebben we via een succesvolle crowdfunding-campagne onze eigen werkplaats op Bali kunnen realiseren. 

3. Ontwerp je de sieraden zelf en wat inspireert je? 

Ik ontwerp inderdaad alles zelf. Ik heb hier geen opleiding voor gedaan. Ik kijk om me heen wat ik mooi vind en wat de trends zijn. Op basis daarvan maak ik schetsen. In samenspraak met de productie komt er uiteindelijk een sample tot stand wat we bijschaven totdat het helemaal past bij het idee dat ik in mijn hoofd heb. 

Ik word geïnspireerd door alles wat met stilte te maken heeft. Het kan zijn dat ik in een yogales ineens ergens door geraakt wordt of tijdens een wandeling in de natuur. Deze momenten zorgen ervoor dat mijn energie gaat stromen en deze energie gebruik ik vervolgens weer om te ontwerpen. 


Aware Ring Goud & Mountain Ring Goud

4. Hoe is het om een girlboss te zijn en wat zijn je toekomstplannen?

Het eigen baas zijn, het kunnen indelen van mijn eigen tijd, mijn ideeën kunnen uiten en hiervan kunnen leven is iets waar ik enorm dankbaar voor ben. Ik geniet daar op dit moment ook heel erg van. 

Er zijn ook tijden geweest, vooral in het begin, dat ik altijd aan mijzelf voorbij ging en te hard werkte. De vrijheid bleek juist mijn grote vijand. Mijn ambities waren grenzeloos en als startende ondernemer wil je jezelf natuurlijk ook bewijzen.  

Toen ik mij realiseerde, dat die prestatiedrang tegenwoordig zo sterk overheerst, had ik grote behoefte om een tegenbeweging in te zetten. Riverstones wil vrouwen juist motiveren om soms een stapje terug te nemen en om gelukkig te zijn in het moment zonder dat alles perfect is. Vandaar dat onze sieraden zijn bedoeld om je te inspireren om meer stiltemomenten in het leven op te zoeken. Van alleen maar presteren en haasten wordt denk ik niemand gelukkig.

De toekomst... Er komen in september weer twee mooie sieradencollecties uit waar ik heel enthousiast over ben. Daarnaast willen we Riverstones in de komende jaren neerzetten als lifestylemerk en komen er dus nog ander lijnen bij. Heel erg leuk en spannend alleen kan ik er nog niet al te veel over zeggen.          Enlighted Oorbellen 18krt goud

5. Hoe zie jij straks het combineren van je werk met moeder zijn?

Moeder worden is voor mij een grote droom die straks in september uitkomt. Ik heb mijn werkritme al aangepast aan hoe het straks zal zijn met een kleintje. Ik werk minder dagen en plan dingen nu efficiënter dan voorheen. Door het zwanger zijn moet ik ook bepaalde dingen los leren laten en uit besteden. Dat is om te groeien als bedrijf eigenlijk alleen maar heel goed. Ik kan niet alles alleen doen en juist door werk uit te besteden kunnen we het merk Riverstones en onze boodschap steeds verder uit gaan dragen!

Letterlijk en figuurlijk! 

 

 

 

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter