01/08/2023 - 19:49
Citytrip Parijs: onze gouden tips!

Reisje naar Parijs gepland of ben je daar toevallig nu? Hieronder vind je Riverstones' gouden tips. 

  • Park: Jardin du Luxembourg en Place des Vosges
  • Plein: Place de la Contraescarpe
  • Straat: Rue des Martyrs en de Rue de L’Aubrevoir
  • Restaurant: Bouillon Chartier

 

Rustgevende parken

Wat wij nou zo heerlijk vinden aan Parijs? Dat je op zoveel plekken ook even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Parijs telt meer dan 50 parken! Onze favorieten: het wat kleinere Place des Vosges midden in Le Marais en we kunnen natuurlijk niet om Jardin du Luxembourg heen. De Parc ketting uit de nieuwe City collectie is geïnspireerd op de iconische stoeltjes in dit park waar je heerlijk op kunt zitten om te relaxen met al het groen om je heen.

Place des Vosges & Jardin du Luxembourg

 

Gezellig plein

Op slechts een kwartiertje lopen van Jardin du Luxembourg vind je Place de la Contraescarpe. Echt een klassiek plein in het Quartier Latin met een fontein in het midden en rondom een verscheidenheid aan cafés en restaurantjes. Een ideale plek om gezellig op een terrasje te lunchen of uit eten te gaan en mensen te kijken.

Amour Paris

 

Charmante straatjes

Parijs kent vele charmante straatjes, maar er zijn er twee die je wat ons betreft echt gezien moet hebben. Ten eerste is dat de Rue des Martyrs. Deze straat wordt door veel fijnproevers getipt omdat je er een grote verscheidenheid aan delicatessenwinkels vindt. En je hoeft alleen je weg omhoog richting de Sacre Coeur te volgen om in de Rue de L’Aubrevoir terecht te komen. Volgens Google de mooiste straat van Parijs. Dat is natuurlijk subjectief, maar wij zouden ‘m zeker niet overslaan.

 

Traditioneel eten

Wil je van traditioneel, niet te duur, Frans eten genieten in een prachtig restaurant? Dan raden wij Bouillon Chartier aan. Van oudsher zijn bouillons restaurants waar arbeiders goed en goedkoop konden eten. Bouillon Chartier bestaat al sinds 1896. Je bestelling wordt op het papieren tafelkleed geschreven en je schuift gewoon aan bij een tafel met onbekenden (wat bijzondere gesprekken kan opleveren!). Let op: je kunt niet reserveren, dus het kan zijn dat je in de rij moet staan om binnen te komen.

Croissant & Bouillon Chartier

 

Of je nu voor het eerst de stad bezoekt of een terugkerende bezoeker bent, Parijs biedt altijd nieuwe ontdekkingen en ervaringen. In onze Beauty of Paris collectie vind je prachtige souvenirs om je te herinneren aan de mooie momenten die je in de stad van de liefde hebt beleefd.

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter