Tips voor care | waar bestaan onze kettingen uit | - Riverstones
  • Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Materialen

Gouden ketting: 14krt, verguld of zilver.

Hoe houd je een sieraad mooi en hoe dragen wij onze kettingen het liefst?

Riverstones heeft een diverse collectie sieraden voor elke vrouw. In dit artikel focussen wij ons op de kettingen en leggen wij je allereerst uit van welke materialen ze gemaakt zijn en hoe je ervoor zorgt dat ze mooi blijven. We geven je graag tips over op welke verschillende manieren je onze kettingen kunt dragen zodat je er helemaal on trend uitziet en vertellen iets over onze verschillende collecties en het idee achter onze sieraden.

Vergulde ketting

Verguld betekent dat een sieraad is gemaakt van messing met daarover heen een laagje goud. Dit laagje goud is 14krt. We kiezen voor messing, omdat dit ook goudkleurig is. Je hebt dus altijd een goudkleurige ketting, ook al zou het laagje eraf gaan. Dit zal niet snel gebeuren omdat wij over de gold plating nog een coating doen om je ketting, armband, ring of oorbellen extra lang mooi te houden.

Zilveren ketting

Over het zilver kunnen we kort en krachtig zijn. Onze sieraden zijn gemaakt van 9.25 Sterling zilver. Dit betekent dat de ketting voor 92,5% uit zilver bestaat en de rest van de ketting gemaakt is van een ander metaal. Een dergelijk mengsel van metalen wordt een legering genoemd, en is om het zilver te versterken zodat je er een mooi sieraad van kunt maken.

Nikkelvrij

Al onze sieraden zijn nikkelvrij, omdat dit een metaal een allergische reactie kan veroorzaken in contact met de huid. Wij zijn sowieso constant bezig om de kwaliteit van onze sieraden te verbeteren én Riverstones wil ook bijdragen aan een duurzame wereld.

14krt verantwoord goud

Trots zijn we dat je de Beauty of the City collectie ook in 14 karaat gecertificeerd goud kunt kopen. Gecertificeerd betekent dat het goud met respect voor mens en planeet is verkregen. Ook hebben we een collectie gepersonaliseerde sieraden van 14k goud. Dit zijn items die op maat worden gemaakt waar je ook iets in kunt laten graveren. Een letter, woord of naam die je graag dicht bij je draagt. Goud verkleurt niet en blijft altijd mooi. De sieraden uit deze collecties worden met de hand gemaakt in ons atelier in Portugal. 

Het atelier is aangesloten bij het Responsible Jewellery Council. Het is ook mooi dat deze collecties in Europa wordt gemaakt. Door de sieraden minder ver te hoeven transporteren verkleinen wij onze ecologische voetafdruk. 


RJC

 

Lab-grown diamanten 

Diamonds are a girl’s best friend. En wij kiezen bewust voor lab-grown omdat deze veel minder belastend zijn voor mens en natuur. In het laboratorium wordt het natuurlijke proces waarbij een diamant ontstaat nagedaan en versnelt. Dit levert een steen op die optisch en qua samenstelling hetzelfde is als een natuurlijke diamant. Met deze bewuste keuze dragen we een steentje bij aan een meer duurzame sieradenbranche. 

Duurzaamheid

Sinds 2021 hebben wij dus sieraden van 14 karaat goud. Hierboven kun je lezen dat deze van goud zijn dat wordt gedolven met respect voor mens en planeet. Daarnaast worden deze collecties gemaakt in Portugal wat onze ecologische voetafdruk verkleint.

Andere collecties worden gemaakt op Bali en in Thailand. Sowieso hebben we beide plekken bezocht om de mensen te ontmoeten die de sieraden daar met de hand maken. 

Wij verzenden de orders in kartonnen verpakkingen die dus herbruikbaar zijn of goed te recyclen. 

Duurzaamheid blijft een uitdaging in de sieradenbranche en is voor Riverstones een constant aandachtspunt. We blijven altijd kijken naar verbeteringen.

Tips om je sieraden mooi te houden

Wat kun je nu zelf doen om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden? Onze eerste tip is om in ieder geval niet met je sieraden om te douchen of te zwemmen. Maar doe ze ook bijvoorbeeld af als je schoonmaakt of de afwas doet. Daarnaast reageert messing op de zuurgraad van de huid. Draag je sieraden daarom niet ‘s nachts zodat er minder lang contact is met je huid en draag ze ook niet tijdens het sporten of andere activiteiten waarbij je zweet.

Meerdere kettingen bij elkaar dragen

Hoe dragen wij onze kettingen het liefst? We kiezen ervoor om altijd een combinatie van wat langere kettingen en kettingen die dichter tegen de hals aanliggen in ons assortiment te hebben. De ene ketting heeft een kleine, subtiele hanger zoals de Rise ketting en de ander een wat grotere. Je kunt daarom een mooie combinatie van kettingen maken afhankelijk van of je een jurk of top draagt met een diepe v-hals of een meer hooggesloten kledingstuk. Een extra ketting, die iets korter is dan de andere, kan net de finishing touch geven aan je feestkleding, festivallook of je businessoutfit. En dan is aan jou de keus of je liever goud of zilver draagt, het alleen bij een paar kettingen laat of ook nog kiest voor oorbellen, een armband en bijpassende ringen.

City collectie 

Riverstones heeft twee doorlopende collecties waar we regelmatig nieuwe sieraden aan toevoegen. Ten eerste de City collectie. Amsterdam, de stad waar Riverstones is opgericht, met haar kenmerkende grachtenpanden is de inspiratiebron voor onze eerste City collectie. Inmiddels hebben we deze uitgebreid met andere steden in Nederland en zijn we ook de grens overgegaan naar Parijs. De oorbellen, kettingen en armbanden in de Beauty of the City collectie zijn een mooi subtiel aandenken aan de herinneringen die je aan een stad hebt.

Soul collectie 

Naast dat we willen dat je er prachtig uitziet als je een van onze gouden, vergulde of zilveren kettingen draagt, heeft ook elk sieraad een bepaalde betekenis. Die is terug te vinden in de naam, de vorm of de inspiratiebron. De sieraden in de Soul collectie vormen een spiritueel anker dat je verbonden houdt met wat er het meeste toe doet. Onze missie is om vrouwen te inspireren hun eigen pad te volgen. Om actief momenten van stilte op te zoeken om tot zichzelf te komen, daardoor beter naar de eigen intuïtie te kunnen luisteren en de ogen te openen voor de schoonheid in en om hen heen.

Inspiratie

Wij zouden het mooi vinden als onze sieraden dus een bron van inspiratie zijn. Dat je de Balance ketting draagt als je die week het gevoel hebt dat je het nodig hebt om eraan herinnert te worden dat je een balans zoekt tussen je dagelijkse bezigheden en de rust die je nodig hebt om dit vol te houden. Of dat je de Compass ketting om doet omdat je weet dat het belangrijk is dat je die dag op je gevoel vertrouwt en geen overhaaste dingen doet.

Amsterdamse sieraden

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »